Beveiligers DZB Leiden “niet professioneel” tegen Doorbraak
De gemeente Leiden noemt het gedrag van een beveiliger van DZB Leiden, afgelopen woensdag tegen leden van Doorbraak, ’niet professioneel’. De man was op dat moment niet aan het werk, maar sprong bij toen zijn collega’s het aan de stok kregen met twee leden van de actiegroep. Volgens een woordvoerder van de gemeente heeft hij de Doorbraak-leden inderdaad ’onheus bejegend’, maar hij wil niet bevestigen of hij ze heeft bedreigd. De gemeente heeft de man op zijn gedrag aangesproken. Volgens de woordvoerder hebben de dienstdoende beveiligers de actievoerders ’op correcte wijze’ gevraagd te vertrekken. Omdat Doorbraak dat niet deed, ontstond de opschudding. Volgens Doorbraak, dat ’onderzoek’ doet naar de werkvoorziening voor uitkeringsgerechtigden, hadden bewakers dingen geroepen als: ’Die irritante glimlach ram ik straks van je smoel’. Die woorden zijn in elk geval niet gevallen, zegt de gemeente. De gemeente ontkent ook de bewering van Doorbraak dat een aantal uitkeringsgerechtigden onvrijwillig langer dan zes weken gratis werkt. ,,Daarvan is in geen enkel geval sprake.’’
Frank Beijen in Beveiligers DZB Leiden ‘niet professioneel’ tegen Doorbraak (Leidsch Dagblad)
Citaat uit tekst: De gemeente ontkent ook de bewering van Doorbraak, dat een aantal uitkeringsgerechtigden onvrijwillig langer dan zes weken gratis werkt. ,,Daarvan is in geen enkel geval sprake.’’
Ik denk dat dit zeer gemakkelijk te weerleggen is, en dan spreekt de gemeente Leiden niet de waarheid!! Laat ik het diplomatiek houden.
De gemeente Leiden heeft het dus over dat geen enkel geval sprake van is. Mocht een dwangarbeider wel langer dan de afgesproken termijn dwangarbeid moeten verrichten, dan is een gang naar de rechter om schadevergoeding te eisen zeker op zijn plaats.
Ik zie hier een kans voor een bevlogen sociaal recht of arbeidsrecht advocaat, FNV of een andere partij om collectief via gedupeerde dwangarbeiders een rechtszaak aan te spannen.
Condor