Dwangarbeid vetpot voor Brabantse gemeenten in de Peelregio
De gemeenten in de Peelregio kunnen een financiële meevaller bijschrijven. De kas wordt gespekt met de winst die de Atlant Groep in 2014 heeft gemaakt. In totaal vloeit er 2,2 miljoen euro terug naar de gemeenten. Die zijn samen eigenaar van Atlant, een bedrijf dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt begeleidt naar werk en andere mensen helpt om weer een baan te krijgen (reïntegratie). Sinds 1 januari werkt Atlant voor de uitvoering van de nieuwe Participatiewet al intensief samen met het Werkplein Helmond-Peel (voor alle uitkeringen) en het Werkgeversplein. Op 1 januari 2016 moet de fusie tot het regionaal “werkbedrijf” definitief zijn. Geldrop-Mierlo sluit zich waarschijnlijk ook nog aan. Via Atlant zijn in 2014 in totaal 1.918 mensen uit de regio begeleid naar (een vorm van) werk. Ze werden geplaatst bij bedrijven die aan Atlant een vergoeding betalen voor de werkkrachten en de begeleiding. Via de gemeenten krijgt Atlant voor de geplaatste mensen (rijks)subsidie. Het leidde over 2014 tot een positief resultaat van 2,9 miljoen winst. Zes ton gaat in de reserves, de rest vloeit terug naar de gemeenten: Asten (132.000 euro), Deurne (293.000), Gemert-Bakel (305.000), Laarbeek (177.000), Someren (133.000) en Helmond (1,2 miljoen).
In Kas gemeenten Peel gespekt met winst Atlant Groep (Ed.nl)
Verdient over de rug van uitkeringsgerechtigden die onder dreiging van zware straffen gedwongen worden ver onder het minimum (CAO) loon, te werken. Ik noem het dwangarbeid en verdringing.
Het gaat dus om reguliere bedrijven en dus regulier en commercieel werk. De gemeentes maken dus per dwangarbeider, een slordige 1500 euro winst, nog te bedenken hoeveel die werkgevers er aan te verdienen, dat zal ook niet gering zijn.
volg het hele oplichtersverhaal betreft atlant: betreft toenmalige atlant zorggroep directeur theo van kroonenburg en zijn hooggeplaatste corrupte vriendjes op de face book groep: stalbergweg. misselijk makend misbruik van macht ten koste van zorg en zorgverleners
De gemeenten in Nederland bezondigen zich aan koppelbazerij van het ergste soort.
KOPPELBAZERIJ
fraude door het aannemen van personeel om het personeel vervolgens aan andere bedrijven over te doen, vaak zonder voldoening aan de wettelijke bepalingen en voorgeschreven betalingen.
Condor
Het kan geen kwaad om te gaan namen en shamen bij deze bedrijven. Zij zullen dan wel met een een of ander lulverhaal komen over dat ze juist zo sociaal bezig zijn door kanslozen op de arbeidsmarkt toch aan een baan te helpen, maar daar is makkelijk doorheen te prikken. Niemand kiest er voor om onder dat soort arbeidsvoorwaarden aan de slag te gaan. En zelf profiteren ze door minder of geen arbeidsloon uit te hoeven betalen en toch het werk gedaan te krijgen.