1 oktober, Leeuwarden: demonstratie tegen de uitbreiding van vliegbasis Leeuwarden

“Kom met ons in actie tegen de geplande uitbreiding van de luchtbasis Leeuwarden. We krijgen keer op keer te horen dat de NAVO er is om ons te verdedigen, maar de werkelijkheid is anders. In plaats van veiligheid te bieden, moedigt de NAVO juist oorlogen aan, vergroot ze onrust en gevaar, en brengt het dichterbij”, aldus de oproep van Rood Leeuwarden, XR Fryslân, Strûnclub 058, Friesland for Palestine en Vliegop!

De oproep gaat verder: “De NAVO verdedigt geen gewone burgers; het dient de belangen van de wapen-, olie- en andere industrie van het westen, waardoor escalaties toenemen en conflicten wereldwijd uit de hand lopen. De legers van de NAVO vervuilen en vernietigen het milieu, de natuur en ieders toekomst. Elk nieuw militair project versterkt deze agressieve rol, in plaats van bij te dragen aan werkelijke veiligheid en vrede.

Dinsdag 1 oktober
Vanaf 18:30
 uur
Heliconweg 52, Leeuwarden

De uitbreiding van de luchtbasis in Leeuwarden zorgt niet voor bescherming, maar is een stap naar meer militaire interventies en risicovolle confrontaties. De Nederlandse regering wil miljarden extra in het leger steken – geld dat weggehaald wordt bij onderwijs, cultuur, OV en sociale voorzieningen, maar daar hard voor nodig is. En hiervoor moeten wij als bewoners van Friesland en Leeuwarden meer herrie en fijnstof verdragen? Hiervoor moet de leefbaarheid van de dorpen verder afgebroken worden?

We zeggen nee! Nee! tegen de uitbreiding van de vliegbasis. Nee! tegen dit beleid dat de wereld onveiliger maakt. Nee! tegen de NAVO. Nee! tegen het militarisme. Doe mee en laat ook je stem horen! Geen uitbreiding van de luchtbasis in Leeuwarden en stop de militarisering van Nederland!

Tégen de NAVO. Vóór vrede en een vrij Palestina!”

Eric Krebbers