17 november, Schiedam: lezing “Alevitisme, vrouwen en emancipatie in de Lage Landen”

Op 17 november organiseert het Alevitisch Netwerk Nederland een bijeenkomst over alevitisme, vrouwen en emancipatie in de Lage Landen. “Veel alevieten zien zichzelf als leden van een moderne, progressieve en geëmancipeerde gemeenschap. Maar klopt dit zelfbeeld wel? Waar staat onze gemeenschap op het gebied van emancipatie en vrouwenrechten? En bovenal: wat staat ons te doen om de geëmancipeerde gemeenschap te worden die we ons verbeelden?”, aldus de oproep.

“Spreker Pinar Akbaş (1980) zal in haar lezing ingaan op deze vragen. Pinar Akbaş is geboren en getogen in Belgisch Limburg en woont in Hasselt. Ze is aleviet en feministisch auteur en publiciste. In 2022 is van haar hand het boek ‘Niran en ik’ verschenen. Momenteel runt Akbaş een boekhandel en werkt ze aan een tweede boek.

Zondag 17 november
Vanaf 14:00 uur
Albardastraat 67, Schiedam

Na de lezing is er gelegenheid tot gesprek. Veerle Slegers, directeur van het Emancipatie Expertisecentrum Tilburg (Feniks), treedt op als gespreksleider. De bijeenkomst wordt georganiseerd door Alevitisch Netwerk Nederland en het Alevitisch Cultureel Centrum Rijnmond.”

Eric Krebbers