Actiegroep Animal Rebellion Noord legt melkontvangst bij FrieslandCampina plat

Gisteren, op Vergeten Dierendag (5 oktober), blokkeerden 15 rebellen van Animal Rebellion Noord volledig de zuivelfabriek van FrieslandCampina in Leeuwarden. In een mum van tijd stonden de actievoerders aan de andere kant van het het hek van het fabriekscomplex van FrieslandCampina. Eenmaal op het terrein gingen de witte overalls aan en ketenden de rebellen zich vast aan terminals waar koeienmelk werd afgeleverd. Spandoeken met de tekst “Melk Moordt!” werden uitgerold.

Animal Rebellion Noord is een nieuw opgerichte actiegroep uit Friesland, Groningen en Drenthe die opkomt voor niet-menselijke dieren en een rechtvaardig, duurzaam en plantaardig voedselsysteem. Dit is de tweede actie van Animal Rebellion Noord in korte tijd. Vorige week verstoorden ze al een dolfijnen show in het Dolfinarium.

FrieslandCampina wordt beschuldigd van geweld tegen niet-menselijke dieren en de aarde. Animal Rebellion Noord eist dat ze stoppen met CO2-uitstoot en overschakelen op plantaardige zuivelalternatieven.

De actievoerders verlieten rond acht uur via de hoofdpoort het terrein. Ze kondigden daarbij aan terug te komen zodra FrieslandCampina wanneer aan de eisen voldoet.

Vic Ulrich