Kerken speelden zeer slappe rol tijdens en na oorlogsmisdaden in Indonesië
De protestante en katholieke kerken speelden een zeer slappe rol tijdens en na de grote oorlogsmisdaden in Nederlands-Indië van 1945-1950. Ze steunden meestal de oorlog en verhulden vaak moordpartijen van het leger. Slechts af en toe klaagden zendelingen of priesters over de grove wantoestanden. Maar geen van de kerken heeft formeel ooit bij de regering een protest ingediend tegen de systematische mensenrechtenschendingen. Ook heeft geen enkele kerk tot nu toe voor fatsoenlijke afhandeling gepleit. Of de kerken nog zullen aandringen op vervolging van de nog steeds levende oorlogsmisdadigers, werd ook nu niet duidelijk op een symposium over de rol van de kerken, dat woensdag werd gehouden. Twee mensenrechtenorganisaties, de Stichting Comité Nederlandse Ereschulden van Jeffry Pondaag en de AFVN-Bond van Antifascisten, dringen hier wel bij de kerken op aan. Het symposium heette ‘De kerken en de oorlog in Indonesië 1945-1950″ en vond gisteren plaats aan de Vrije Universiteit. Er kwam naar voren dat de grote aantallen oorlogsmisdaden toch ruim bekend moesten zijn geweest onder protestante en katholieke geestelijken, die als zendeling, missionaris of in het leger onvermijdelijk in de positie kwamen om de martelingen, moorden en verkrachtingen waar te nemen. Maar de kerkleiding onderdrukte klachten hierover stelselmatig. Slechts van enkele individuele protestante geestelijke verzorgers of legeraalmoezeniers of een enkele plaatselijke geestelijke kwamen soms klachten door over wantoestanden. Bij de legerleiding vonden die echter nimmer gehoor, en evenmin bij de kerkelijke leiding of de burgerlijke autoriteiten. In een reactie zegt mensenrechtenactivist Jeffry Pondaag, die de massamoord in Rawagede aankaartte, dat hij er nu op hoopt dat de gezamenlijke kerken bij de regering zullen aandringen op een rechtvaardige afhandeling van de massamoorden in Nederlands-Indië. Pondaag is momenteel samen met advocate prof. mr. Liesbeth Zegveld actief in de zaak van de massamoorden door het KNIL en de Landmacht in Zuid-Celebes. Morgen vertrekken Pondaag en Zegveld opnieuw naar Indonesië voor een onderzoek. Pondaag komt terug in januari 2017.
Arthur Graaff in Kerken speelden zeer slappe rol tijdens en na oorlogsmisdaden in Ned-Indië (Krapuul)
Deden ze ook tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. Ze blijven zeer consequent in hun gedrag. Dat moet je ze nageven.
https://en.wikipedia.org/wiki/Ratlines_(World_War_II_aftermath)
De rattenlijnen zijn na en tijdens WO2 opgezet en uitgevoerd. Rattenlijnen betekend in Jip en Janneke taal dat het vaticaan hoge nazi’s met een zeer duister verleden in bescherming hebben genomen om te kunnen vluchten, met alle rijkdommen die ze hebben vergaard om een veilig leven te kunnen leiden, niet vervolgd voor hun wandaden.
Hoeveel van de huidige laten we zeggen in dure woorden “charitative organisaties” werken met dwangarbeiders en uitbuiting in Nederland? Bekijk hun ronkende advertenties op hun duurbetaalde glossy websites.
De mensen in NL klagen over dat grote bedrijven niet of nauwelijks belasting betalen, dit is niks nieuws, het Vaticaan heeft dat al duizenden jaren niet gedaan.
Nu geldt het Vaticaanarrest ofwel via de overheid gelegaliseerde belastingontwijking (vroeger heette dat belasting ontduiking) in NL voor bijna alle grote bedrijven.
De grote bedrijven zijn in de leer gegaan bij het vaticaan, en hebben dezelfde status nu gekregen. Als je maar groot en machtig genoeg bent dan betaal je niks, sterker nog de subsidieruif staat vol open.
Geld en macht is god, want god is almachtig.
Condor
Goed geschreven Condor.
Het Vaticaan is gewoon een machtige imperie met eigen regels verheffen boven de burgermaatschappij.
Wat ik weet is dat op dit moment in onze gezondheidszorg fuseren “zorg”bedrijven om gezamenlijk kartel-afspraken met de regering te kunne maken om minder belasting te hoeven betalen.
Dit is een van belangrijke aspecten waarop de “gezondheidsreforme” op uitdraait.