Werken zonder loon in de Heinenoordtunnel en het groen
Een trotse directeur van Werk & Inkomen Hoeksche Waard (sociale dienst) vertelt hier over het werken zonder loon bij de Heinenoordtunnel. Rijkswaterstaat betaalt voor het werk dat deze mensen doen, maar de mensen die er werken krijgen uiteraard geen salaris. Die doen “werkervaring” op. Ze hebben namelijk “afstand” tot de arbeidsmarkt. Volgens mij is dit dus pure verdringing, want het is werk dat schijnbaar noodzakelijk is. Ze zegt dat bijna iedereen die daar gewerkt heeft, weer een andere baan heeft. Nu weet ik dat dit echt niet zo is, maar ja, wie luistert er nu naar mij? Ze verdedigt ook het werken in het groen. Dat is een opleiding, want in de zomer is er veel werk in het groen via een uitzendbureau. Maar ja, in de winter ligt dat werk echt stil. Wat moeten die mensen dan gaan doen? Weer een ander vak leren door te werken zonder loon?
Riene Verburgh op Facebook over
Het is pure verdringing van betaalde arbeid.
Maar wat die afstand tot de arbeidsmarkt nu inhoud kan niemand je vertellen. Het is gewoon marketing gelul. Eigenlijk hoor je in het hele gesprek niks anders dan marketing gelul. Maar de gemeente staat wel haar zakken te vullen over de rug van de bijstandsgerechtigden en die worden afgescheept met een uitkering.
Wilt u soms een nieuw vak leren? En vervolgens bepaalt de gemeente wat jij moet leren en doen. Als de werkgevers mensen vragen met een hoge opleidingsniveau, waarom geef je de mensen dan niet een echte opleiding i.p.v laag geschoold werk in het groen waar het niveau van de mensen echt niet ophoog gaat.
Pure oplichting en fraude door de gemeente.
@ Paul inderdaad ; de overheid verdringt op grote schaal betaalde arbeid; het verdienmodel is groot voor de overheid.
Hieronder nog een interview met mevrouw Tilly Twilt
https://www.mixcloud.com/OmroepHW/kennismaking-mevrouw-tilly-twilt-directeur-van-de-fusieorganisatie-werk-inkomen-hoeksche-waard/
Dat verdwijnt in de zakken van de gemeente. Volgens mij is dit dus pure verdringing, want er is werk dat schijnbaar noodzakelijk is en men stopt het loon in eigen zak en laat de belasting betaler opdraaien voor de uitkeringen. Ik vraag me af wie hier nu de lallabak en fraudeur is? De bijstandsgerechtigde of de overheid zelf? Er is dus werk maar men wil niet betalen voor die arbeid, nee men stopt het loon zelf in de zak en scheept de gene die het werk verricht af met een door de belasting betaler betaalde uitkering.
Als men de bijstandsgerechtigden gewoon eens loon betaald zijn deze uit de bijstand. Had u daar eens aan gedacht? U praat over verplicht solliciteren, waar de re-integratie bedrijven weer lekker aan verdienen. Volgens de cijfers van De Nederlandse bank zijn er 3 miljoen mensen, en dat is 1/3 van de beroepsbevolking die een baantje van 12 uur of minder hebben of geen werk hebben. Kijk ik naar de cijfers van het UWV zijn er 75.000 vacatures waarvan de meeste in deeltijd voor een korte tijd.
Hoeveel tijd je stopt in sollicitatie trainingen en werk trajecten die nog eens miljarden kosten en niks opleveren, het werk is er gewoon niet om iedereen aan het werk te krijgen. Wanneer begrijpt de politiek dit eens? Laat die mensen nu eens met rust!!! Stop nu eens met die geld verspilling.